Laser mot akne

Vill du bli av med din akne eller dina akneärr med hjälp av laserberhandlingar? Läs mer här om olika sorts laser mot akne.


Behandla med laser mot akne

Laser mot akneDet finns många varianter av laserbehandlingar, och du och din behandlare får tillsammans komma fram till vad som är bäst för dig. Din behandlare bör vara legitimerad hudterapeut, dermatolog eller plastikkirurg. Du får dock ha med i beräkningarna att lasern kanske inte uppnår den effekt du önskar. Alla patienter svarar inte på behandlingarna.

Priserna skiljer sig mycket mellan behandlingarna.

IPL mot akne

IPL dödar bakterierna i huden. Ljuset har en våglängd som kan döda aknebakterierna. IPL tros också minska talgproduktionen i talgkörtlarna.

Efter två till fyra behandlingar kan man se resultat. Metoden har god effekt mot pågående inflammerad akne.

Behandlingen är symptomlindrande och behandlar inte orsaken till varför man lider av akne. Behandlingen dämpar dock inflammationen och därmed riskerna för akneärr. IPL kostar ungefär 500-700 kronor per behandling.

Fraxel-laser – mot ojämn hud och ärr

Fraxel-laserbehandling är till för dig som har ojämn hud och oregelbundna akneärr och vill få en jämnare hud.

Laserstrålarna gör att kroppens läkesystem börjar producera frisk hud och stimulerar även kollagenbildningen som förbättrar hudstrukturen. Lasern påverkar bara underhuden.

Efter tre till fem behandlingar med en månads mellanrum kan du se resultat. Varje behandling kostar runt 8 000 kronor.

Koldioxidlaser – mot djupa akneärr

Koldioxidlaser (kirurgisk laser) är till för dig som har djupa akneärr. Huden slipas under narkos. Efteråt kommer man ha en sårig hud som kan vätska och fjälla.

Oftast krävs det bara en behandling, som kostar ungefär 32 000 kronor.

Diatermi – mot böldakne

Har du akne som stora bölder under huden är risken stor att du kommer att få akneärr.

Med diatermi öppnas pormasken med laser, för att sedan tömma bölden. .Dessutom förstör man hårfollikeln permanent. Alltså den struktur som bildar pormasken.

Diatermibehandlingar varierar i pris. Prata med din hudläkare.